Hokkaidosuppe som børn lapper i sig

Hokkaidosuppe - opskrift på børnevenlig suppe

Da min datter (fra 2011) var yngre kunne det indimellem være noget af en udfordring, at få hende til at spise grøntsager.

Men denne her suppe var – og er stadig – et kæmpe hit.

– Den smager som slik, udbrød hun da hun spiste den for nylig. Og så slikkede hun sig i øvrigt veltilfreds om munden og gned sig på maven.

Men vi voksne har det faktisk lige præcis som hende.

Jeg har opdateret opskriften lidt her i 2016 med løg, citron- eller limesaft og creme fraiche til servering.

Læs også: Børn i køkkenhaven – om alt det gode dine børn får ud af at dyrke køkkenhave.

Opskrift på hokkaidosuppe

✓ En mellemstor hokkaido

✓ Et løg

✓ 1-2 fed hvidløg efter smag og behag og ikke mindst størrelse

✓ 1/2-1 spsk Herbamare urtebouillion eller smag til med salt

✓ Smør og olie til at stege i

✓ Vand

✓ Lidt citron- eller limesaft

✓ Creme fraishe til servering

Læs også: Dyrkning af hokkaido, squash og græskar

Tilberedning af hokkaidosuppe

Skær hokkaidoen over og skrab kernerne ud med en ske.

Skær skallen af og skær det orange kød ud i mindre tern. Hak løg og hvidløg.

Smelt smør og bland olie i. Hæld derefter hokkaido, løg og hvidløg i og lad stege under svag varme uden det bliver brunt i 5-10 min. Der breder sig nu en himmelsk duft!

Herefter hæld vand i til det dækker grøntsagerne og tilsæt eventuelt Herbamare urtebouillon.

Lad simre under låg et kvarters tid eller til hokkaidoen er blød og mør.

Blend til suppen er fløjsblød. Hvis du ikke har brugt Herbamare, så smag til med salt.

Smag også til med citron- eller limesaft.

Hæld eventuelt en spiseske god olivenolie i til sidst.

Server med hjemmelavede croutoner og kølig creme fraiche.

0 kommentarer

Skriv en kommentar