Græskarmarmelade – opskrift

Græskarmarmelade - opskrift så englene synger

Græskarmarmelade så englene synger

– Mmmmmmm…. sagde min datter på snart 5 år, da hun smagte vores hjemmelavede græskarmarmelade for første gang. Men for pokker, den er altså også super lækker. Farmand var helt enig.

Den er heldigvis let at lave.

Læs også: Om børn i køkkenhaven – og de mange gode grunde til at dyrke køkkenhave med børn.

Det skal du bruge til græskarmarmelade

Efter at have luret på en opskrift hos blandt andre Boligliv og Familiejournalen, så er jeg kommet frem til denne her kombination.

✓ 1 kg græskar (uden skræl)

✓ 400 gram æbler

✓ 400-500 gram sukker

✓ 1-2 dl vand

✓ 1 vaniljestang

✓ 2 tsker kanel

Læs også: Dyrkning af græskar, squash og hokkaido.

Græskarmarmelade med æble

Sådan laver du græskarmarmelade

Skær dit græskar over og skrab kernerne ud. Skær skrællen af og skær kødet i tern. Gør det samme med æblerne, skær kernehuset ud og skær i små tern.

Hæld græskar og æble i en gryde, tilsæt vand og krydderier og lad det simre under låg en halv times tid og under omrøring til græskar og æbler er møre. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, om nødvendigt. Hold øje med at marmeladen ikke brænder på.

Tilsæt sukker og lad simre videre 5-10 minutter.

Skold syltetøjsglas og hæld den varme marmelade på glas med det samme med tætsluttende låg.

Græskarmarmelade - min datters favorit

Voila! Du har nu er virkelig lækker marmelade, du kan variere i en uendelighed.

Prøv også med ingefær, appelsinsaft -og skal.

God fornøjelse!

Læs også: Opskrift på hokkaidosuppe som børn lapper i sig.

 

Relateret indhold