Dyrkning af gulerødder

Dyrkning af gulerødder - sådan gør du

Dyrkning af gulerødder – 4 gode råd

Når man lige ser bort fra den nervepirrende ventetid under spiringen (jeg synes altid de er 100 år om at spire), så er der hvert år dukket små lækre, sprøde gulerødder op af jorden.

  • Planteafstand: 1 cm.
  • Rækkeafstand: Så du kan fjerne ukrudt mellem rækkerne
  • Sådybde: 1-2 cm.
  • Såtidspunkt: Midt marts – midt juni

Læs også: Sædskifte – sådan planlægger du din køkkenhave.

1. Udtynd dine gulerødder

Det kan være svært at så gulerødder med 1 cm mellemrum. Alternativt kan du drysse de små frø ud i rækken og udtynde, når de små frø er blevet til bitte små gulerødder. Sørg for at der er omkring en fingersbredde mellem hver gulerod. De små gulerødder er hvert år et stort hit for min datter fra 2011, som gnasker dem med stort velbehag.

2. Fjern ukrudt omkring din gulerødder

De første par år var vi ikke så gode til at få luget omkring de bitte små gulerødder. Man kan selvfølgelig først luge, når de små grønne toppe er så store, at de ikke ryger med op ukrudtet. Men så er det til gengæld vigtigt at få luget, så ukrudtet ikke tager næringen.

3. Så gulerødder tidligt på sæsonen

Gulerodsfluen er ondsindet. Dens larver gnaver sig ind i guleroden og laver grimme ringe omkring dine ellers så dejlige gulerødder. Du kan undgå den ved for det første at så så tidligt på sæsonen du kan. Og så undgår du i øvrigt også at dine små gulerodsspirer bliver spist af dræbersnegle, som det skete for mig i 2016. Hvis du sår senere end juni, så læg fiberdug over dem. Så kan du i hvert fald undgå gulerodsfluen. Skal du også undgå dræbersneglene, så kan du for eksempel opsætte et sneglehegn.

4. Flyt dine gulerødder hvert år

Sørg desuden for at du først sår gulerødder samme sted fire år efter. Det kaldes sædskifte. Så undgår du nemlig at gulerodsfluens larver ligger i jorden næste år.

Læs også: Sneglehegn – sådan undgår du dræbersnegle.