Jordtemperatur – en smart genvej til succes i din køkkenhave

Jordtemperaturen er god at kende i køkkenhaven

Jordtemperatur hjælper dig gennem det lunefulde danske forårsvejr

Hvis du vil have succes med dine grøntsager i køkkenhaven, så skal du kende din jordtemperatur.

Hvis du ikke kender den, kan du komme til at så for tidligt, altså før jorden har fået netop den temperatur, der gør at dine frø vil spire.

Eller du kan komme til at så for sent, når jorden er blevet for varm, så vil dine frø heller ikke spire.

Læs også: 5 tips der giver dig succes i køkkenhaven >>> 

Spiretemperatur og jordtemperatur går hånd i hånd

Men før jordtemperatur bliver rigtig interessant, så skal du også kende det enkelte frøs spiretemperatur. Altså ved hvilken temperatur begynder dit frø at spire. Solsikken har en laber oversigt, der viser hvilken temperatur, der er optimal for at dine frø spirer.

Men du har, som sagt, også brug for at vide hvilken temperatur din jord har, og her kan du kan få en vejledende måling ved at klikke dig ind på denne her side. Her kan du se dagens jordtemperatur for lige præcis det område du bor i. Du kan endda også se en prognose. Ligesom vejrudsigten, bare i jord : )

Vil du have en hel præcis måling, så er der ingen vej udenom at anskaffe sig et jordtermometer, som du kan købe i de fleste havecentre.

Jordtermometret giver dig en måling her og nu og i kombination med en prognose, får du også en fornemmelse af, om temperaturen holder nogle dage frem. Og i så fald, er det bare at komme i gang.

Rigtig god fornøjelse!

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.