Squashmuffins opskrift – sådan gør du

Squashmuffins opskrift - sådan gør du

Squashmuffins – uhhmmmm…

Noget af det min køkkenhave bugner af i år, det er squash. Og udover at squash er ualmindeligt lækkert i gryderetter, i salater og stegt på panden, så kan jeg på det varmeste anbefale squashmuffins.

Jeg var så heldig at have to femårige assistenter på, da jeg bagte dem sidst. Og ingen af dem rynkede på næsen over at der skulle squash i deres muffins. Og der blev meget stille da de spiste dem. Det plejer at være et godt tegn.

Læs også: Lær at dyrke græskar, squash og hokkaido – det er ikke så svært

Squashmuffins – det skal du bruge

Omkring 10-12 styk.

3 æg

200 gram mørk farin (Du kan også bruge friske dadler eller almindeligt sukker. 200 gram sukker er i øvrigt i overkanten efter min smag, så jeg vil prøve med mindre sukker næste gang.)

1 1/2 dl olie

3 dl revet squash

225 gr. mel (jeg bruger 100 gram grahamsmel/fuldkornsmel og 125 gram hvedemel.

1 spsk. kanel

3/4 tsk. salt

2 tsk. bagepulver

75 gr. hakkede nødder/mandler

Jeg har været rigtig glad for en opskrift på muffins fra mitkokkeri.dk hvor alt mel i opskriften er fuldkorn, og den er et stort hit også for børn. Så jeg vil helt sikkert prøve at lave squashmuffins med 100% fuldkornsmel.

Læs også: Sådan laver du en hokkaidosuppe som børn lapper i sig.

Sådan gør du

Pisk æg og sukker længe til det skummer. Hæld olie i og tilsæt derefter resten af ingredienserne.

Hvis du vil bruge dadler i stedet for farin/sukker, så start med at blende dadler og æg og tilsæt derefter olie og de resterende ingredienser.

Dejen hældes i omkring 10-12 muffinsforme.

Bages i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Læs også: Derfor skal du dyrke køkkenhave med dine børn

Topping til squashmuffins – det skal du bruge

1 bakke flødeost

125 gram smør

125 gram flormelis (eller samme mængde friske dadler)

2 tsk vanilje

1 1/2 tsk kanel

Rør det bløde smør og flødeost sammen med en elpisker. Tilsæt de tørre ting lidt af gangen.

Læs også: Opskrift på mega lækker græskarmarmelade

Kilde: Jeg ved ikke hvor opskriften stammer fra. Det er oprindeligt en squashkage, som min svigermor har bagt siden 1980’erne.

Relateret indhold